20 September 2010

Roaming the lonely planet

For those of my good friends who had been sending messages and phone calls asking for my quietness for not replying to your query - I am now sending this special message from the other part of the globe especially for you my precious friends to say that I am really sorry and please forgive me for my unintentional unpoliteness. Now I am missing nasi lemak and all the Raya invitations. Jeles...jeles...

I will be salivating over nasi lemak for the next 2 weeks, stuck somewhere on the other part of the continent. Have a good and enjoyable life friends.

32 comments:

Abd Razak said...

Salam Sdra...

Moga sihat hendaknya..

Moga kerinduan itu akan terubat bila balik nanti..

aliff muhammad said...

Salam,

Jauh nampaknya Doc. berjalan. Padanlah senyap sahaja. Sibuk :)

kayteeze said...

Salam Aidil Fitri Dr,

Err... di mana tu ? Ceritalah sikit.

puspawangi said...

Semoga tidak terlewat mengucapkan Selamat Hari Raya maaf zahir batin...Kuih raya ada lagi tak?

Doc learning samba kat mana ni doc? Somewhere exotic??

storyofcinta said...

Selamat Hari Rata Dr. Sam, wherever you may be. Take care and have a blessed Syawal

Afida Anuar said...

Salam Dr Sam..

pergi ke mana pula tu?
moga selamat pergi dan selamat pulang...insyaAllah..

besi said...

salam...dr sam kat mana..sampai rindu ngan nasi lemak ni...
apa2 pun gud day...ya

Naddiea said...

Salam Doc..Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin ..

Doc,I think I saw u at K.Trg airport last monday (14 sept - malam ).rasa2 mcm kenal lepas tu nampak ur kids.confirm that's u..err..betul tak?

Afzainizam said...

█░ █░█░▄▀░█▀▀ ▀█▀█░█░█░▄▀▀
█░ █░█▀░░░ █▄░ █░█▀█░█░░▀▄
█▄ █░█░▀▄░█▄ ░█░█░█░█ ▄▀
---==SalamAidilfitri-Maaf Zahir & Batin ==--
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat

mana nya Doc ni gi... but aku ucapkan selamat pergi dan balik... kami menanti kepulangan mu....salam rindu dari teman teman yang menanti ole-ole dari sana

DrSam said...

Abd Razak,
Salam. bawa gambor family dalam wallet, boleh tenung lama-lama bila rindu.

aliff muhammad,
salam aliff. banyak juga persiapan yang kena dibuat sebelum pergi. antara sebab membisu seribu bahasa tu.

kayteeze,
salam aidilfitri dari kejauhan. tak sempat nak beraya sakan tahun ni.

Isyaallah, bila ada kelapangan dan kelangkapan (PC) akan muatnaik foto. baru syok bercerita. Sebenornye sekarang berkelana kejap di Rio de Janeiro.

DrSam said...

puspawangi,
kalu tak silap...kuih raya kat rumah sendiri pun tak sempat nak rasa :)

exotic tu takde le. rasanya Pantai Batu Burok lagi comel lote...

storyofcinta,
Eid mubarak to you too. have a pleasant day and enjoy the remaining festive season with the loved ones.

Afida Anuar,
Salam dari kejauhan. orang tengah sakan beraya, kita beraya nun diseberang.

DrSam said...

besi,
salam. seriously...memang tengah mengidam nasi.

Naddiea,
Salam Aidilfitri buat Naddiae sekeluarga. Laaa...bakpe dok tegur kalu doh napok. memang pada tarikh dan masa yang dinyatakan tu saya sekeluarga memang di airport nak balik KL. camtu...kita kena beraya kat KL lah pulok.

Afzainizam,
Salam sdr. ole-ole kena datang beraya di rumah le.

patungcendana said...

salam aidilfitri doc. buat apa at the other side of the world tu?

dok balik dungung ke raya?...hehe

nahmy said...

salam doc..
tak kirele tu...sebelah globe mana pun...itu bumi Allah jua. semoga sentiasa dlm perlindungan-Nya dan dipermudahkan segala urusan.

yohteh said...

...Rio de Janeiro... wah, ni mesti pasal bijik getah ni... Selamat Hari Raya, Ronaldinho...

...ari rayer tu lewo gok kut sunga derake, kot-kot napok klibat... dok nnapok stabok... kalu napok memang jembe... hehe...

denaihati said...

Mu kat mana ni?? Jangan lupa belikan aku T-Shirt ya aku ni kan pengemar T-Shirt dari beberbagai negara. Kalau tak ada yg murah yg mahal pun tak pe...heeee

DrSam said...

patungcendana,
Eid mubarak to you too madam. urusan resmi tambah ilmu dan pengalaman.

tahung ni balik Ganu je, tapi dok leh jalang mane sebab kereta kuda takdok :)

nahmy,
salam nahmy. betul tu sdr. melihat kepelbagaian kejadian dan perbezaan kejadianNya.

yohteh,
kali ni bukan pasal biji getah yohteh...tapi fact finding mission dan juga mencari jawapan kepada persoalan kenapa Brazil boleh kalah kat S. Afrika baru2 ni :)

Ambe raya tahung ni dok gi mane sangat sebab takdok kenderaang. memang dudok kat rumoh ayoh je. kalu yohteh jengok dalam kappong tu sikit, doh buleh makang tapei doh kite :)

denaihati,
Aku kat Brazil sekarang. pasal T-shirt tu no hal. saiz mung pong aku tahu sangat :)

Naddiea said...

Doc,bole je nk beraya pulok kat kl.kalo Doc buat open house panggil ler kite..heheehehe...

DrSam said...

Naddiea,
open house dok dang kot tahung ni. tapi rumah kita openg sokmo...jemput le beraya.

sahromnasrudin said...

salam..tuan doktor berhijrah ke luar negara ke??? moga jaga diri dan keluarga baik2 ya...

Temuk said...
This comment has been removed by the author.
Temuk said...

Hi DrSam
Wow! Haven't been to that part of the world. Should be interesting ... But 2 weeks could be quite long for a family man, ha? (Mengusik!). Hope to see interesting photos captured around RdJ. Wish you have a fruitful stay there and safe journey home.

patungcendana said...

hahaha...ramai orang terengganu rupanya....best berinteraksi guna slang ni...:-D

Ismail Fitry said...

Salam DrSam,

saya rasa Dr Sam berada dekat benua Amerika Selatan (Brazil to be exact). Jangan lupa kirim salam sama Ronaldo keh keh keh!!!

sally said...

Salam Doc..

take care..have fun..dont let does insects n creepy crawlies bite u..:)

DrSam said...

shahromnasrudin,
bukan berhijrah...cuma berkelana sebentar mengasah ilmu mencari ilham.

Temuk,
Salam. Should have been easier for me 20 years ago, but current technology has made us closer than ever. Will update and share the experience once I am back home. have a nice day sir.

patungcendana,
kalu dok berlatih sokmo kecek Ganu kang kekgi lidoh jadi terpeleok dok gheti nok sebut Ganuspeak setabok ame :) tu hok jadi bahang ghambang habis ..

Ismail Fitry,
Salam Ismail. memang betul tu. Ronaldo pun bukan ada kat Brazil masa ni. tapi terserempak ramai juga dengan pemain2 tempatan Flamengo dan Fluminense.

sally,
Salam sally. Where I am staying now is very close to the beautiful beach, so not much insect to worry about. I try to avoid going into the mainland forest even though it is very tempting :)

Pn Kartini said...

Salam dr Sam:)

Walau mana jua berada...moga dipermudahkan segala urusan..InsyaAllah:)

p/s :
Dahsyat gok ek slang ganu' kita..
ingak dok ingak doh..:):):)tersenyum org sini..:)

Ida Athanazir said...

salam.. which part hoh?

where ever you are, take care & the nasi lemak takkan habis punya! :)

annfrendly said...

Salam..
wah.. dr Sam ada dimana sekarang ni?
macam jauh aja bunyinya..

nanti dah balik malaysia..
makan nasi lemak puas2..

semoga dr sam sihat & gembira selalu..

en_me said...

samerlarr kiterr.. ihihi

idasm said...

dr. patutlah lama senyap. sibuk merantau... takpelah dr. demi tugas.

selamat hari raya dan selamat berada di negara brazil... jauh tu...

anntaj said...

SALAM AIDILFITRI...

(bulan FEB 2011 saya & family cuti Brazil)

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...