01 February 2009

In no particular order

Sebenarnya sudah lama menyimpan tag-tag dari rakan-rakan blogger. Baru kali ini berkesempatan mencari, membaca soalan-soalan tersebut dan menjawabnya. Insyallah akan disempurnakan semuanya. Mungkin ada yang telah basi, tapi tak mengapa. Jemputan perlu dipenuhi dan janji perlu ditepati. Jika ada tag yang terlepas pandang kerana terlampau lama diperam, harap ada yang mengingati.

(Ada satu tag yang tidak dijumpai sehingga sekarang iaitu dari Cik Aimanis, itu tag pertama yang terima. blog beliau pun tidak dapat dilawati secara tiba-tiba entah mengapa - harap maklum cik Aimanis ya)

1. Copy badge “2008 Cute’s 3logger Award” untuk diletakkan di blog anda.




2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

tag ini adalah dari miss izzah. Beliau masih belajar di kolej yang penuh dengan pijat dan dia komplen selalu gatal-gatal. Sekarang tengah berdiet. Selalu merindui abangnya yang tersayang. Romantis gitu.

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya


1. suka berkawan dengan orang yang menghargai setiakawan

2. senyum sokmo

3. suka makan nasi (terutama nasi dagang)

4. susah sangat kalau nak ingat nombor-nombor (nasib baik no. IC tidak lupa)

5. sangat mengambil berat tentang ketepatan masa

6. meninggalkan kelab bujang kelana 16 tahun lalu setelah bertemu cinta pada pandang pertama (phewitt)

7. tidak sampai hati untuk menghampakan permintaan orang lain

8. rancangan selepas bersara nak balik kampung berkebun, bela lembu dan kerbau

9. tidak suka masakan pedas, lihat lada pun kepala dah berpeluh

10. sering tertangguh nak jawab 'tag' dari rakan bloggers (ampun)

Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

sesiapa yang tarikh lahirnya jatuh pada tahun 1968 sila jawab tag ini.


(nota: berpeluh juga nak jawab tag ni ye.)

25 comments:

arsaili said...

salam..tu la saya pun liat menjawab tag ehehe...tapi bila dah di tag, tak sampai hati plak kan...nak buat entry pun cam tak sempat dh lately...banyak nya kerja..iskk...hope u r doin
ok...

nanti klu ada balik swak..i will bring u more ikan InsyaAllah

Teacher said...

Tag? This is new to me.. Ape ke bendenye ni Dr. Sam..I am so lembab

cendawanintim said...

seb baik tag tuh suh buat 10 ajer...kalu 100 maunyer pitam!

abang ni kan, aritu janji balik CNY..mana pegi??

Daniel Ng said...

I have so many long due outstanding tags that I yet to response..shame on me !!!

Based on your list, we can be cool man because we have so many common facts like 1,2,3, 4,5 & 9..lucky I m not a girl, otherwise I might fall in love with you:-)hahaha..

You take care & Cheeers, Dr.Cool

DrSam said...

arsaili,

salam kembali. ilham jawab tag ni pun timbul sebab teruja tengok you bersungguh jawab. Masih hutang you satu.

ikan..alamak pecah rahsia.

Teacher,
You don't have to worry. Tag is just like chain letters, but without a curse if you ignore them. Just a practice to strengthen comradeship I guess, and sometime it can be fun too.

cendawanintim
tadi nak pitam dah tu masa jawab. ada banyak lagi nak menjawab nih. Adussh..

Maaf la ya Cuni. tak jadi balik Ganu. Lengoh belakang masih ada lagi. kena tunggu reda sikit. tengah berusaha kat sini. Mari le berderak sini pulok.

Daniel,
Yes...shame on you bro :) how was you CNY? Hope it was a cool one for you.

Haaa...haaa...lucky you are not a lengloi...

Zatil said...

Ececece...cinta pandang pertama rupanya :D

Saya pun pentingkan ketepatan masa, Doc, which is ironic (or hypocritical?) since I'm a procrastinator.

Al-Mualim Shah @ Dino~ said...

no 8..
nice

DrSam said...

Zatil,
betul...pandang aja terus jatuh!

I think you are just a hypothetical procrastinator. Not to worry then.

Dino,
berbakti kepada bumi. Minat juga ke?

CaBaiKeRinG said...

sam

u tak makan pedas???

hahaha

www.juaimurah.blogspot.com

cabaikering

xiiinam said...

ckLah bukan 1968 punya...tk yah jawab le...he..he

MariaFaizal said...

How do you survive wasabi then? :)

I love spicy food! Can't live without them. sigh...

ann frendly said...

suke rancangan Dr. Sam yang no. 8 tue... bagus :) ayah saya pun nak buat macam tu lepas bersara, tapi tak kesampaian kerane dia berat hati nak tinggalkan anak-anak di KL... kesian ayah.

TuN TeJa said...

teja pun ada tag yang xdibuat..huhuuu...bila nak bayaq utang tag pun xtau..hehe..

DrSam said...

Cabaikering,
memang alergik betul. nasib baik orang rumah bukan orang Nogoghi :)

xiiinam,
nasib baik.

MariaFaizal,
The pleasure feeling of wasabi zingy-taste outdone the stingy aftertaste of hot food on the tongue.

ann friendly,
besar pengorbanan seorang ayah.

Tun Teja,
Hutang tak ada bunga takpe bayar lambat sikit. cuma jangan terlupa bayar terus sudah. nanti hutang kecil hati kawan susah nak bayar. banyak ke?

ab geldofg said...

bnyak tag kt aku ...aku tk jwb2 lagi hahahahaha

PJ selamba said...

hehe...jom la ambik tag kat blog pj lak...ekekeke

patungcendana said...

aku pun ada beberapa tag yang belum dijawab...huhuhu...the same tag pun ada..hehehe...tak jadi la nak tag you lagi...tapi...tag sexy tu u jawab ok... :-)

ashley said...

Kus semangat.pencen bela kerbau lembu? Biar betui!!
Semoga sihat dari sakit belakang tu.

TuN TeJa said...

erm..setakat skang 2..hehe..

itu la..kena jugak bayar..kalo x..kecik ati kawan2..tapi tu la..nk wat tag ni pun sbnrnya amek msa..kena berfikir gak..kui3..

DrSam said...

ab geldofg,
aku tahu kau sibuk tangkap gajah kebelakangan ini.

PJ Selamba,
Alamak...nanti saya jengok.

patung cendana,
tengah fikir dan cari ilham pose-pose yang sesuai. badan dah tak seksi ni kira o.k juga ke?

ashley,
semangat tu memang dari dulu, tapi rezeki belum ke situ lagi :)

Tun Teja,
betul tu. teringat masa belajar. study satu hal, nak menjawab soalan satu hal. setiap kali habis exam, mesti terbongkang. Penat otak eden.

aShaBuLz said...

hahaha....dr sam layan tag gak ek? bleh la saya masuk dalam wanted list saya...haha

DrSam said...

aShaBulz,
Oh tidak...tidak...

Miss Izah Mohamed said...

salam drsam..
tenkiu sudi publish award ni..
igtkn dah lupe sbb lame sungguh ditunggu utk dipublish.. hee..

p/s gatal2 tu dlu je. skrg dah ok.. hihi

ekha@bella said...

I pn dpt award ni..sweet!

Aimanis said...

huhu...so sory dr.sam..
skg aimanis tgh struggle utk final xm..so bz ckit la..aimanis baru mulakan hidup baru..no more mr james..huhu..tapi kt stil bleh cntact @ facebook aiman best or http://syed-aiman.blogspot.com...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...